Tuesday 18 December 2007

Prve posjete: Segovia i Ávila

Već je dosta vremena prošlo otkad sam posjećivala razne gradove okolo po Španjolskoj, no do sada nisam nikada o tim posjetima pisala te je sada došlo vrijeme da "zapišem svoje misli na papir".

Prije mog preseljenja ovdje bila sam dolazila tu i tamo kad sam mogla, tada sam još bila student, koje prekrasno razdoblje mog života. Od tih mojih prvih posjeta neću zaboraviti onaj dan kad smo uzeli auto i išli posjećivati par gradova... recimo u blizini :)

Bio je to travanj, zrak nije više bio tako oštar od hladnoće i jedva si čekao gurnuti nos izvan kuće i negdje otići. Tako to jutro smo uzeli auto i nakon par sati vožnje smo stigli do Segovie. Čim se približiš gradu izdaleka se može vidjeti poznati rimski vodovod, koji još više impresionira kad mu se diviš sa samog dna... Jako je zanimljivo posjetiti katedralu, no svakako najviše od svega mi se dojmila posjeta dvorcu grada tzv. Alcázar. Ako budete ikada imali priliku doći u tom dijelu Španjolske, svakako vam savjetujem da idete posjetiti taj grad, koji je međuostalom pod UNESCO-voj zaštiti.


Nakon ove predivne posjete išli smo otkrivati još jedan predivan grad: Ávila. Ovaj slatki grad je poznat po svojim srednjovjekovnim zidinama koje su dan danas čitave. Najbolje je da se malo udaljite od grada kako biste im se mogli diviti sa daljine, baš kao što smo i mi bili učinili :) Svakako uđite u grad i šećete se svojim ulicama, ako volite možete posjećivati crkve kojim obiluje.

Moglo bi se još mnogo pričati o tim gradovima, no nadam se da sam uspjela dočarati njihovu ljepotu i ovim kratkim postom :)

3 comments:

  1. Draga Tamara..
    najprije ti cestitam na blogu..bas mi je drago
    vjerujem da ces nam tako otkrivati cari zivota u spanjolskoj. znam da je prekrasno..
    cesto te se sjetim, i nakon toliko vremena, vec znas dobro i spanjolski, i obicaje..
    zelim ti svako dobro..i veselim se daljnjim zanimljivostima...

    ReplyDelete
  2. Drago mi je da ti se moj blog svidja. Nastojati cu ga nadopuniti novim clanovima kad god budem stigla, obicno preko vikenda imam nesto vise vremena :)
    Besitos!

    ReplyDelete
  3. Hola Wapa!!

    Vaya....parece que tendre que mejorar mi "croata" :P

    1bxito
    -Noe-

    ReplyDelete

Feed on  Posts or  Comments